Alpinizem

warning: Creating default object from empty value in /home/koldom01/domains/saleskiao.com/public_html/arhiv/modules/taxonomy/taxonomy.module on line 1387.

Na turno smuko v Avstrijo, to nedeljo 1.3.2020

Prihajajočo nedeljo se odpravljamo na turno smuko k sosedom, ki imajo za odtenek več snežne podlage. Cilj je Romatenspitze 2696mnv, štart iz Mallnitza.

Nedeljska Igličeva

V nedeljo, na zadnji junijski dan, se jaz, Tanja in Tina, odpravimo proti Logarski. Naš cilj je preplezati Vzhodno smer v Mali Rinki. Kljub zgodnji uri štarta, je jutro že pošteno vroče.

Začetek tedna, topli kraji, abraham in še kaj

ImagePonedeljek je, nujna jutranja opravila, potem pa na pot. Dolg dostop imamo, sledi mu iskanje vstopa, nato pa veliko bolj ali manj krušljivih in mestoma kar kosmatih raztežajev.

Svizec gre spat

ImagePonavadi se vedno drživa reka ‘Rana ura, zlata ura’, a tokrat sva se za spremembo, zaradi nižjih jutranjih temperatur in jutranje rose, od doma odpravila šele po sončnem vzhodu.

Zeleniške špice - Staničev Vrh 24.9.2016

Staničev Vrh 24.9.2016 Image

Zbor alpinistov, Kamniška Bistrica 2016

ImageKA PZS in AO Matica Ljubljana, vabita na Zbor alpinistov, ki bo letos, 8. oktobra, potekal v Domu v Kamniški Bistrici.

Mala in Velika Mojstrovka vojaška in patruljna potepanja

Image Vod petih smo ponovno iskali po robu soške fronte na Vršiču. Dva gornika iz ekipe pred tedni sta bila zamenjana s svežima borcema.

Dolomiti 3+1 gratis

Image»Če avtodom napolniš s tremi tipi, dobiš še tipico zraven.« Pa smo šli. V Dolomite, natančneje v Cortino z okolico.

Igličevih enajst

Meliščna zajeda do dostopa smeri je brez snega, za odžejat gamse sicer ostaja še ena ’flika’; kladivu tako ni potrebno biti cepin, je pa korak v 3/2 taktu (tri naprej, dva nazaj).

sobotno v Sobotni

Včasih ti življenjska naključja namenijo limone, kdaj drugič pa te pripeljejo pod jugovzhodno steno Planjave.

Syndicate content